Arctia Meritaito arvostaa RTF Servicen joustavuutta ja monipuolisuutta

Carl-Gustav Sjödahl, Länsi-Suomen merialueiden väylämestari ja työnjohtaja, on työskennellyt jo 25 vuotta Arctia Meritaidolla. Arctia Meritaito vastaa valtion väylien, poijujen, viittojen ja majakoiden kunnossapidosta. Lisäksi se tekee meren syvyyden ja pohjan mittauksia kaikuluotauksella, tekee laitureiden ja satamalaitureiden kuntotarkastuksia ja alihankintana töitä Ilmatieteen laitokselle.

─ Meidän vastuullamme ovat kaikki mahdolliset mereen liittyvät asiat. Hoidamme myös pienveneiden hinaukset ja huolehdimme, että merivalvontaa suorittavat tutka-asemat ja niiden varavoimajärjestelmät toimivat.

Yhteistyö RTF Servicen kanssa alkoi kuusi vuotta. Yhteys yritykseen oli kuitenkin ollut olemassa jo kauan.

─Yhteistyö alkoi luonnollisesti. Olen vaihtanut ideoita jo pitkään toimitusjohtaja Stig-Erik Herrgårdin kanssa, ja RTF Servicellä on juuri sellaista osaamista, jossa me Arctia Meritaidolla tarvitsemme apua.

RTF Services toimii ongelmitta ja lyhyellä varoitusajalla

Hyvä ammattiosaaminen ja kokonaisvaltainen palvelu ovat tärkeitä Arctia Meritaidolle sen laaja-alaisen toiminnan vuoksi. Lisäksi apua on saatava lyhyellä varoitusajalla, koska ennakoimattomia ongelmia voi ilmetä milloin vain.

─Meille joustavuus on kaiken a ja o. Jos jotakin menee rikki, meidän täytyy toimia nopeasti, ja tällöin myös yhteistyökumppanimme on kyettävä auttamaan meitä lyhyellä varoitusajalla. RTF Servicesin avulla löydämme ratkaisun tavalla tai toisella, koskaan ei ole ollut mitään ongelmia.

RTF Servicesin palveluihin on luotettu myös poijujen kuljetuksissa – yrityksellä on monipuolinen kalusto, jota Arctia Meritaito mielellään hyödyntää.

─ Meriväylille ankkuroitavat poijut ovat 12 metriä pitkiä ja painavat 4 000 kiloa kappale, joten ne vaativat ehdottomasti erikoiskuljetuksen, Sjödahl toteaa.

Venekuljetuksia pohjoisesta etelään

RTF Servicesin tarjoamista venekuljetuksista on ollut myös hyötyä Arctia Meritaidolle, kun Meritaidon omat veneet on pitänyt laskea vesille tai siirtää. Veneitä kuljetetaan esimerkiksi pitkin länsirannikkoa, joskus Turkuun ja Helsinkiin saakka. Toisinaan tehdään myös pidempiä matkoja eri puolille Suomea.

─ Kerran olimme RTF Servicesin kanssa veneellä huoltamassa erästä lauttaa jopa Lapissa asti, lähellä Rovaniemeä, Sjödahl muistelee.

Kuljetusten lisäksi RTF Services huolehtii kunnossapito- ja puhdistuspalveluista. Yritys on hoitanut Meritaidon lukuun myös kiinteistöjen ja laivojen pesuja ja veden ja lian postamista imukalustolla. Sjödahl arvostaa RTF Servicen palveluita ei vain ammattitaitoisen ja joustavan palvelun vuoksi, vaan myös mutkattoman yhteistyön takia.

─Kaikki saadaan aina järjestymään. Se on hyvää palvelua.

Siirry "Referenssit"-sivulle